محوطه سازی

چوب پلاست

Magic Tricks

magic tricks - cool magic tricks - magic tricks cards

تاثیر بناهای تاریخی بر اجاره آپارتمان مبله در تهران - قسمت ششم

با سلام خدمت شما بازدید کنندگان گرامی وب سایت نظام مبله. امروز نیز همانند هفته ی گذشته با شماییم با یکی دیگر از سلسله مطالب ما در خصوص اجاره آپارتمان مبله در تهران و تاثیر بناهای تاریخی بر آن. از شما دعوت میکنیم با این مطلب نیز ما را همراهی نمایید. مطلب امروز ما در خصوص یکی دیگر از بناهای تاریخی شهر تهران میباشد. امروز عمارت کلاه فرنگی عشرت آباد یا کاخ عشرت آباد را معرفی خواهیم کرد. عمارت کلاه فرنگی با کاخ عشرت آباد یکی از بناهای اصیل ایرانی است که بنایی به یادگار مانده از دوران قاجار میباشد که در خاور تهران، میدان عشرت آباد ( میدان سپاه ) و در داخل پادگان عشرت آباد ( پادگان ولیعصر ) قرار گرفته است. این اثر بسیار زیبا و ماندگار در تاریخ 23 فروردین ماه سال 1346 در فهرست میراث فرهنگی کشور قرار گرفت. همچنین نام این اثر در سالیان آینده و با تلاش مسئولین زیربط نیز در فهرست میراث فرهنگی یونسکو قرار خواهد گرفت. یکی از دلایلی که هنوز در فهرست میراث فرهنگی قرار نگرفته اند وجود آپارتمان مبله در اطراف این کاخ میباشد که یونسکو معتقد است تا زمانی که این آپارتمان ها تخریب نشوند این بنا در این فهرست قرار نخواهد گرفت. این کاخ زیبا و مجلل در سال 1291 قمری به فرمان ناصرالدین شاه قاجار ساخته شد. وی همچنین جهت کسب درآمد از زمین های اطراف این باغ فرمان داد در اطراف آن آپارتمان مبله  ساختند و وی از طریق اجاره آپارتمان مبله از این مکان کسب در آمد میکرد.     این عمارت در شرق تهران کنونی و همچنین شمال شرقی تهران قدیم و در نزدیکی دروازه شمیران واقع شده است. این عمارت جهت تفریح قاجاریان و خود ناصر الدین شاه قاجار در میان باغ های عشرت آباد ساخته شده بود. در میان این باغ درختان کهن سال بهمراه یک حوض بسیار بزرگ با فواره های عظیم که هم در جهت زیبایی بکار گرفته میشدند و هم جهت خنک نگه داشتن محیط از آن استفاده میشد. دور تا دور این حوض خانه های کوچک به شکل و شمایل نیم دایره ساخته بودند که پنجره ی چوبی آنها به سمت این حوض بزرگ باز میشد. از این آپارتمان ها هم در جهت سکونت کارکنان قصر استفاده میشده است و هم در جهت اجاره آپارتمان مبله در تهران بکار گیری میشده است. در رواینی دیگر آمده است که در هریک از این آپارتمان ها زنهای شاه نیز اسکان داده شده بودند. ناصر الدین شاه به هریک از زنهای خود که علاقمند بود آپارتمان مبله در اختیارش قرار میداده تا در آنجا زندگی کند همچنین گفتنی است که این کاخ محل برگذاری مراسم عروسی و خوش گذرانی شاهنشاهی بوده است و در میان آن عمارت کلاه فرنگی بصورت یک برج چهار طبقه قرار گرفته بود که در بالاترین نقطه آن یک شیروانی عظیم قرار گرفته بود که محل شاه نشین در آنجا قرار داشت. ناصر الدین شاه در آن قسمت مینشست و تمامی آپارتمان مبله در زیر پای وی قرار داشت و مراسم های برگذار شده در اطراف باغ را مشاهده میکرد.  

عمارت کلاه فرنگی

  این کاخ یکی از کاخ های اصلی ییلاقی ناصر الدین شاه در خارج از محدوده ی تهران محسوب میشده است. پس از سرنگونی حکومت قاجاریه این کاخ در اختیار نظامیان حکومت پهلوی قرار گرفت. این کاخ همانند کاخ نیاوران و قصر فیروزه در مناطق پیرامونی تهران قرار گرفته بود و محلی برای تشریفات و برگذاری مراسمهای رسمی بوده است. همانطور که گفته شد این کاخ پس از سرنگونی حکومت قاجار به نظامیان پهلوی تحویل داده شد که این کاخ را به پادگانی تبدیل کردند که بعدها به پادگان عشرت آباد یا شهربانی تغییر نام داد و تمامی آپارتمان مبله های اطراف آن محل زندگی نظامیان و سرهنگ های ارشد نظامی تبدیل شده بود. ار اینروست که تاریخچه ی این عمارت همواره با نام نظامیان گره خورده است. نظامیان پهلوی در این مکان زندانی جهت زندانی کردن نظامیان خاطی بنا کردند. حضرت آیت الله خمینی در زمان انقلاب 1357 به مدت یک ماه در این مکان زندانی بوده است.    در زمان انقلاب سال 1357 تسخیر این باغ به عنوان یکی از راهبردی ترین تسخیرهای انقلابیون در آن زمان محسوب میشده است. در جریان تسخیر این باغ توسط انقلابیون در سال 1357 آسیبهای بسیار زیادی به دیواره های آن وارد شد و هنوز نیز آثاری از گلوله بر دیواره های این باغ دیده میشود. همچنین آپارتمان مبله هایی که در اطراف این باغ قرار داشتند توسط گلوله های توپ شلیک شده توسط انقلابیون نابود شدند و افرادی که در آنها بصورت اجاره آپارتمان مبله در تهران سکونت داشتند مجبور به ترک این منازل شدند. با پیروزی انقلاب اسلامی ایران این پادگان به تسخیر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در آمد و بعدها به نیروی هوایی این ارگان واگذار شد و بعدها این مکان به پادگان ولیعصر تغییر پیدا کرد. همانطور که گفتیم این بنا در سال 1346 در سیاهه آثار ملی ایران ثبت شد ولی بدلیل نظامی بودن این مکان اجازه ی بازدید برای عموم مردم داده نمیشد و همچنین امکان بازسازی و نگهداری این مکان نیز وجود نداشت. امروزه فقط تعدادی کمی آپارتمان مبله به همراه مخروبه ای از این کاخ باقی مانده است. در دهه هشتاد خورشیدی همزمان با عملیات بازسازی خیابان صیاد شیرازی مقداری از دیواره ی این کاخ تخریب شد و نمایی از داخل این کاخ نمایان شد. در سالهای اخیر با همکاری شورای شهر تهران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران قرار بر آن شد که بازسازی این بنا آغاز شود و بازدید آن برای عموم مردم آزاد شود.    
+ نوشته شده در  شنبه 29 مهر 1396ساعت 16:06  توسط ehsan 

تاثیر بناهای تاریخی بر اجاره آپارتمان مبله در تهران - قسمت پنجم

با درودی فراوان خدمت شما دوستان و عزیزان بازدید کننده وب سایت نظام مبله. امروز نیز همانند چند روز گذشته با شماییم با یکی دیگر از سلسله مطالب آموزشی در خصوص تاثیرات بناهای تاریخی بر اجاره آپارتمان مبله در تهران و زندگی شهری تهران از گذشته تا کنون. خواهشمندیم همانند روزهای گذشته ما را با این مطلب نیز همراهی نمایید. همانطور که مطالب گدشته ی ما را دنبال کردید، سلسله مطالبی پیرامون بناهای تاریخی تهران به همراه تاریخچه اجاره آپارتمان مبله در تهران را آغاز کردیم و امروز قصد داریم ادامه این مطالب را پیش ببریم. بنایی که امروز معرفی خواهیم کرد کاخ دادگستری تهران میباشد. این کاخ در زمان رضا شاه پهلوی به منظور ساختمانی برای وزارت عدلیه ( دادگستری امروزی ) توسط معمار شاخصی به نام گابریل گورکیان طراحی و ساخته شده است. معماری این بنا که در آن زمان بعنوان یکی از بهترینها به نوبه ی خود بوده است، با استفاده از معماری نوین اروپایی و به سبک معماری ایرانی بنا شده است. در واقع میتوان گفت معماری آن تلفیقی از معماری ایرانی و اروپایی میباشد. این بنا با حضور خود سازنده یعنی گابریل گورکیان به همراه خود رضاخان و جمعی از درباریان در سال 1325 هجری شمسی رسما بازگشایی شد. در ساخت این بنا استفاده از معماری متقارن و نئوکلاسیک مدرن همواره در همه جای آن به چشم میخورد. در تقسیم بندی این بنا به سه بخش نسبت سایر بخش های آن توجه بیشتری شده است. در نمای این ساختمان تصاویر زیبایی از سربازان هخامنشی و همینطور کشفیات تازه بدست آمده از حفاری های تخت جمشید دیده میشود. دلیل این نقوش و تصاویر زیبا علاقه شدید گابریل گورکیان به تاریخ ایران و همچنین نمایش دادن حس ایران پرستی رضاخان بوده است.  در اطراف این بنا آپارتمان مبله جهت سکونت کارکنان وزارت عدلبه به تعداد زیاد ساخته شده بود.  

اجاره آپارتمان مبله در تهران

  بسیاری از بناها و آپارتمان مبله که توسط گابریل گورکیان در دوران پهلوی بنا شده بودند، با شیوه ی معماری سنتی ایرانی ساخته و تزیین شده بودند. همانطور که گفته شد این بنا به تاثیر از بناهای نئوکلاسیک اروپایی ساخته شده است و در این اصول و سبک استفاده از اجسام متقارن بسیار زیاد اهمیت دارد. از این رو در این بنا استفاده از پنجره های بسیار بزرگ و متفارن و استفاده از ستون های بسیار زیاد و بیش از نیاز ساختمان به چشم میخورد. اروپاییان بر این اعتقاد بودند که تعداد ستون های بسیار زیاد باعث بوجود آمدن حس قدرت در بنا میشود. در کل میتوان گفت که این بنا قدرت و عظمتی به وجود آورده که نمایشگر و بیانگر آرمان ها و ادئولوژی های نهفته در دل حکومت وقت بوده است. اگر چه در داخل این کاخ از نقوش و طراحی های کاملا ایرانی استفاده شده است اما در اصل این کاخ نمونه برداری شده از یک نمونه ی اروپایی میباشد. همچنین آپارتمان های مبله ای که در اطراف این کاخ ساخته شده است و از آنها برای اجاره آپارتمان مبله استفاده میشود نیز دارای نقوش و طرح های ایرانی میباشد ولی در اصل این آپارتمان ها نیز برگرفته از طرح های اصیل اروپایی ایرانی میباشند.  

اجاره آپارتمان مبله در تهران

  در نگاه اول به این بنای بسیار زیبا، تمامی ستون ها و پنجره ها را منطبق بر یکدیگر و کاملا قرینه خواهید دید. در نمای جلویی این ساختمان چهار ستون اصلی که در قسمت جلویی پنجره ها قرار گرفته است دیده میشود. در قسمت بالایی این بنا آرم شیر و خورشید نصب بوده است که در سال 1357 خورشیدی با پیروزی انقلاب اسلامی ایران این آرم تبدیل به آرم الله شده است که این کار با کمک اساتید برجسته ی معماری ایران و با ظرافت و تمیزی فراوانی انجام شده است. در دو طرف ساختمان دو درب ورودی قرار دارد که بر روی آن ها تصاویری بسیار بزرگ از قضات و ترازوی قضاوت آنها حکاکی شده است. عده ای از آنها قلم هایی بدست دارند و عده ای دیگر کتاب قانون بسیار بزرگی در دست گرفته اند و نگاه همگی نیز به یک نقطه ی خاص دوخته شده است که بیانگر دید آنها به افق های دور دست میباشد. بر روی یکی از دیواره های این بنا سپری به ارتفاع 180 سانتی متر در سال 1321 شمسی توسط هنرمندی بنام ابوالحسن خان صدیقی حکاکی شده است. در زیر تاقی ورودی به کاخ و در بالای سردر آن تصویری بسیار بزرگ و برجسته از اهورامزدا ایرانیان نقش بسته است که نمادی از گفتار نیک، کردار نیک و پندار نیک میباشد و در اطراف آن نیز نقش شیری است که در حال بلعیدن ماری بسیار نیرومند و بزرگ میباشد.      کف سالن اصلی به همراه دیواره های این کاخ و آپارتمان های مبله ی اطراف آن که به قصات بصورت اجاره آپارتمان مبله در تهران واگذار شده بود، تماما با استفاده از سنگ مرمر سیاه پوشانیده شده است. ساختمان این بنا بصورت سه طبقه و دو همکف و به شکل دوبلکس طراحی شده است. راهرو های اصلی این کاخ در طبقه ی همکف واقع شده است. این راهروها بخش های مختلف این بنای بسیار عظیم را به یکدیگر متصل میکند همچنین این بنا شامل اتاق های بسیار زیادی است که توسط همین راه پله ها به یکدیگر متصل میشود. در قسمت همکف یک اتاق دادگستری قرار دارد که درب آن بسته میباشد و فقط برای چند برنامه ی تلویزیونی و برای فیلم برداری از آن استفاده شده است. این بنا در طول سالیان دستخوش تغییراتی شده است. نکته ی جالب توجه اینست که در دوران رضاشاه نام هیچیک از معماران و سازندگان بناهای تاریخی از جمله این بنا که چندین بار ترمیم شده است در هیچ کجا ثبت نمیشده است ولی بعد از آن تمامی کسانیکه این بنا را ساخته اند  نامشان در فهرستی بلند بالا ثبت شده است. این مجموعه ساختمان که سالهای سال محل رسیدگی به شکایات و حل اختلاف های مردم بوده است به کاخ دادگستری معروف است که در خیابان خیام امروزی واقع شده است.    
+ نوشته شده در  سه شنبه 25 مهر 1396ساعت 22:29  توسط ehsan 

تاثیرات بناهای تاریخی بر اجاره آپارتمان مبله در تهران - قسمت چهارم

باسلام. همانطور که در جریان آخرین سلسله از مطالب ما در خصوص بناهای تهران و تاثیرات مثبت و منفی که بر اجاره آپارتمان مبله در تهران میگذارند هستید، امروز نیز با معرفی یکی دیگر از بناهای تاریخی، مهم و تاثیرگذار شهر تهران یعنی کاخ گلستان در خدمت شما بازدید کنندگان گرامی هستیم. لطفا تا پایان این مطلب همانند مطالب گذشته مارا همراهی نمایید. کاخ گلستان یکی از بناهای مهم عصر زندیه و قاجاریه است که در آن روزها در شمال تهران ولی امروزه با گسترش روز افزون شهر تهران در مرکز این شهر و در میان انبوهی از آپارتمان مبله واقع شده است. این کاخ زیبا که در دوران قاجاریه نمادی از شکوه و عظمت شهر تهران و همچنین حکومت محسوب میشده است، قدمتی بالغ بر 440 سال دارد و در حال حاضر یکی از منحصر بفرد ترین مجموعه های تاریخی تهران و یا حتی ایران بشمار می رود. وجه تسمیه و علت نام گذاری این کاخ به نام ( گلستان ) ریشه در یکی از تالارهای قدیمی تهران به نام گلستان دارد که در زمان آقا محمدخان قاجار ساخته شده و در سال 1216 هجری قمری بدست فتحعلی شاه قاجار به پایان میرسد. این کاخ بسیار زیبا از دوران صفویه تا کنون دستخوش تغییرات فراوانی بوده است. پس از گذشت چندین دهه از ساخت این کاخ، با توجه به اینکه این کاخ در میان چندین زمین حاصلخیز قرار گرفته بود که ساخت آن باعث بیکاری اهالی آن منطقه که در آن روزها کشاورز بودند میشد، از این رو در اطراف این کاخ و در زمینهای خالی آپارتمان مبله ایجاد کردند که بسیاری در این مناطق با توجه به اینکه شغل خود را از دست داده بودند اجاره آپارتمان مبله در تهران را بجای شغل کشاورزی انتخاب کرده و از این راه کسب درآمد میکردند.  

اجاره آپارتمان مبله در تهران

  بسیاری ساخت این کاخ را به دوره ی صفویه و سال 998 هجری قمری نسبت میدهند اما حقیقت اینست که در آن سال باغ های اطراف این بنا را بهینه سازی و آماده سازی کرده بودند و در سالهای بعد یعنی در عهد قاجاریه از آن بهره برداری شد و این بنای مجلل و زیبا به شکل و شمایل امروزی خود بنا شد. اما امروزه آثاری از این دوران در این بنا و اطراف آن وجود ندارد و تمامی این آثار از بین رفته اند و تنها آثار بجای مانده از دورترین موقع مربوط به دوران زندیه میباشد. این کاخ مجلل همچنین در دوم تیر ماه سال 1392 در میراث جهانی یونسکو با شماره 1422 به ثبت جهانی رسید.     این بنا از نظر معماری، جذب گردشگر و ارزش آثار تاریخی بالاترین رتبه را به هود اختصاص داده است و امروزه یکی از مهمترین بناهای گردشگری ایران و منطقه محسوب میشود و هر ساله توریست های بیشماری جهت بازدید از آن به ایران سفر میکنند. این کاخ به مرور و در زمان شاههای مختلف ایران بازسازی شد و بناهای جدیدی نیز به آن افزوده شد. در این کاخ چندین پادشاه از دوران صفویه تا دوران قاجار تاجگذاری کردند. ابتدا در این کاخ آقا محمدخان قاجار پس از پیروزی در برابر لطفعلی خان زند در این کاخ اقدام به تاجگذاری کرد و پس از او فتحعلی شاه قاجار و سپس ناصر الدین شاه در این کاخ اقدام به تاجگذاری کردند که همین تاجگذاریها ارزش این کاخ را چندین برابر کرده است. ناصرالدین شاه قاجار بدلیل سفرهای متعددی که به کشورهای اروپایی داشت همیشه تحت تاثیر معماریها و بناهای این کشورها قرار میگرفت و در سالهایی که وی بر ایران حکومت داشت و تهران را به پایتختی انتخاب کرده بود، تغییرات بسیار زیادی در ساخت داخل و خارج این کاخ ایجاد کرده بود. همچنین به دستور وی در زمین های خالی اطراف این امارت آپارتمان مبله ساختند تا به توریست های خاجی که جهت بازدید از این بنا به ایران سفر میکردند اجاره دهند و از طریق اجاره آپارتمان مبله در تهران هزینه های نگهداری و تغییرات این کاخ تامین شود. از این کاخ در زمان قاجار جهت تاجگذاری و محل سکونت خود شاهان قاجاریه استفاده میشد ولی پادشاهان پهلوی از آن جهت سکونت خود شاه استفاده نمیکردند بلکه محلی بود جهت اقامت سفرا و میهمانان خارجی که در جشن ها 2500 ساله ی شاهنشاهی در کشور حضور پیدا میکردند.  

اجاره آپارتمان مبله در تهران

  در کل این کاخ از دو بخش اصلی تشکیل شده بود. بخش بیرونی و بخش اندرونی که تنها امروزه بخش بیرونی آن باقی مانده است. رضا شاه پهلوی به دلیل تنقری که از حکومت و پادشاهان قاجاریه داشت این اندرونی را ویران کرد و بجای آن وزارت دارایی تاسیس نمود. این کاخ همچنین شامل بخش های فرعی تر و تالارهای مختلف و معروفی در جهان نیز میباشد که از جمله مهمترین آنها میتوانیم به تالار سلام، تالار آیینه، ایوان تخت مرمر، تالار سفره خانه، عمارت بادگیر و مهمترین آنها کاخ شمس العماره اشاره کنیم. کاخ شمس العماره یکی از مهمترین و بهترین بناهای کاخ گلستان به شمار میرود که در ضلع شرقی این کاخ واقع شده است. این بنای پنج طبقه که نام دیگر آن عمارت خورشید است، پس از آخرین سفر ناصر الدین شاه قاجار به اروپا و تحت تاثیر از معماری بناهای بلند اروپایی ساخته شده است. معمار این بنا استاد محمدعلی کاشی یکی از شاخس ترین اساتید هنر و معماری در آن دوران بوده است. آپارتمان های مبله ای که در ضلع شرقی این کاخ قرار داشتند بدلیل دید داشتن به این بنا مقداری از سایر آپارتمان مبله ها گرانتر اجاره داده میشدند. یکی دیگر از شاخص ترین بناهای این عمارت میتوانیم به عمارت بادگیر اشاره کنیم. این عمارت که در ضلع جنوبی کاخ گلستان واقع شده است دارای برج بلندی است که با نقوش زیبا به همراه آیینه کاری های اصیل ایرانی ساخته شده است. دلیل نام گذاری آن هم وجود چهار بادگیری است که در بلندترین قسمت این برج ساخته شده و در تابستان هوای ساختمان را خنک نگه میدارد. با تشکر از توجه شما دوستان عزیز به این قسمت از سری پستهای بناهای تاریخی و تاثیر آنها بر اجاره آپارتمان مبله در تهران. از شما دعوت به عمل می آوریم تا با ادامه ی پست های ما که در روزهای آتی منتشر خواهند شد همچنان مانند گذشته ما را همراهی نماییدو باتشکر    
+ نوشته شده در  دوشنبه 24 مهر 1396ساعت 2:23  توسط ehsan 

تاثیر بناهای تاریخی بر اجاره آپارتمان مبله در تهران - قسمت سوم

با سلام خدمت شما عزیزان بازدید کننده. امروز نیز بمانند روزهای گذشته با شماییم با یکی دیگر از سلسله مطالب وب سایت نظام مبله در خصوص بناهای تاریخی تهران و همچنین تاثیراتی که این بناهای تاریخی از ادوار گذشته بر اجاره آپارتمان مبله در تهران داشته اند. از شما دوستان علاقمند دعوت میشود تا پایان این سلسله آموزشها ما را همراهی نمایید. در این پست نیز قصد داریم تا یکی از بناهای تاریخی اصیل تهران که در گذشته نمادی از شهر تهران محسوب میشده اند را بررسی نمایید. این بنا، بنای کاخ فرح آباد است که یکی از مهمترین بناهای دوران قاجاریه میباشد.  این بنا در دوشان تپه که در گذشته نام قریه ای در شرق تهران بوده است ولی امروزه جزء خود شهر تهران محسوب میشود، قرار داشته است. یکی از دروازه های قدیمی شهر تهران به نام دروازه ی دوشان تپه به مسیری که منتهی به این قریه بوده گشوده میشده است. امروزه این محل و حومه ی آن محله های نیرو هوایی و پیروزی نامیده میشوند و همانطور که گفته شد در گذشته جزء حومه ی تهران محسوب میشدند ولی امروز جزو شهر تهران هستند و اجاره آپارتمان مبله در آنها رونق خاص خود را دارا میباشد. این اثر بسیار زیبا در تاریخ بستم بهمن ماه سال 1355 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. معمولا افراد این کاخ را با قصر فیروزه اشتباه میگیرند در صورتیکه چنین نیست! بلکه قصر فیروزه به دستور ناصر الدین شاه بدست میرزا مهدی خان شقاقی و در دوران حکومت وی ساخته شد و امروز تخریب شده و دیگر اثری از آن باقی نمانده است.     کاخ سلطنتی فرح آباد به دستور مظفر الدین شاه قاجار و در سال 1281 خورشیدی در شرق تهران که در آن دوران خارج از تهران محسوب میشده و دارای آب و هوایی خاص و بدور از هیاهوی شهری بوده ساخته شده است. در زمان ساخت این کاخ در اطراف آن باغات وسیعی قرار داسته است که امروزه تمامی آنها تخریب شده اند و بجای آنها آپارتمان مبله ساخته شده است که در حال حاضر اهالی این بخش از تهران به اجاره آپارتمان مبله در تهران اشتغال دارند و امروزه از آن همه شکوه و عظمت این سازه خبری نیست. ساخت این کاخ که در نوبه ی خود در آن زمان یکی از بینظیرترین بناها از نظر سازه محسوب میشده است تا سال 1283 هجری خورشیدی و به مدت 2 سال بطول انجامیده است. بسیاری از مردم این کاخ را الگوبرداری شده از کاخ تروکادرو در پاریس میدانند. کاخ تروکادرو نیز همانند کاخ فرح آباد به شکل نیم دایره ای ساخته شده که در اطراف آن تماما ایوان کاری شده که این خود نمای زیبایی را برای این کاخ فراهم آورده است. همچنین در سقف آن بنای گنبدی شکل ساخته شده که در گذشته جهت خنک نگه داشتن داخل خانه ها از سقف های گنبدی شکل استفاده میشده. این سقف ها حتی بر پشت بام آپارتمان مبله که در آن دوران ساخته شده بود نیز دیده میشوند.  

اجاره آپارتمان مبله در تهران

  این باغ و کاخ زیبا شامل 3 بخش گوناگون با کاربری های متفاوت بوده است. یک محوطه بسیار بزرگ که شامل اقامت گاه کارکنان و خدمتگزاران کاخ بوده است. در این قسمت آپارتمان های مبله ای جهت استراحت این افراد ساخته شده بود که هم بصورت رایگان و هم بصورت اجاره آپارتمان مبله در تهران در اختیار آنان قرار داده شده بود. بخش بعدی مربوط به اصطبل آجری بسیار بزرگی است که محلی بوده برای نگه داری چهارپایان و احشام صاحب کاخ و همچنین مردمانی که در اطراف کاخ زندگی میکردند و بیشتر حیواناتی چون اسب، الاغ، گاو و گوسفند در آن نگهداری میشده. در بخش سوم یک باغ و استخر بسیار بزرگ وجود دارد که این استخر در فصل گرما محل آب تنی اهالی کاخ بوده است. امروزه نیز آپارتمان های مبله ای که در سرتاسر شهر تهران قرار دارند از نعمت وجود استخر در داخل ساختمان بهره مند هستند و بیشتر مشتریان اجاره آپارتمان مبله در تهران موضوع داشتن و نداشتن استخر در اجاره آپارتمان مبله را مورد توجه خود قرار میدهند. معماری این کاخ سراسر معماری اروپایی و به تقلید از کشورهای اروپایی از جمله فرانسه میباشد. در هریک از طبقه های این کاخ یک اتاق مرکزی قرار گرفته که توسط چندین اتاق پیرامونی که تراس های اطراف در آنها قرار دارد پوشانده شده است. طراحی این کاخ که به تقلید از کشورهای اروپایی است، تماما قرینه سازی شده است و تمامی ستونها، دیوارها و در و پنجره ها دارای قرینه میباشد که این خود زیبایی این کاخ را دوچندان میکند.    پس از مزگ مظفرالدین شاه قاجار، تا زمان به قدرت رسیدن احمد شاه توجه چندانی به این کاخ نمیشد و تقریبا متروکه باقی مانده بود و در زمان احمد شاه قاجار این کاخ باز به دوران اوج خود بازگشت و عمارتهای مختلفی از جمله عمارت اندرونی به آن اضافه شد. در دوران پهلوی نیز رضاخان توجه چندانی به این کاخ نشان نداد و این کاخ به حال خود رها شد و در زمان محمدرضا شاه پهلوی این کاخ بازسازی شد و دچار دگرگونی شد و پس از آن آپارتمان های مبله در اطراف آن ویران شد و خانه های ویلایی مدرن و شیکی ساخته شد. پس از انقلاب اسلامی ایران این منطقه به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی واگذار شد و از آن بعنوان کاربردهای نظامی استفاده میشد. پس از چندین سال این عمارت زیبا تبدیل به موزه ی نیروی دریایی سپاه پاسداران شد ولی متاسفانه اجازه ی بازدید عموم از این عمارت داده نمیشود. با تشکر از توجه شما دوستان گرامی به این مطلب از شما دعوت میشود تا با سایر مطالب ما از سلسله مطالب بناهای تاریخی در قسمتهای بعدی مارا همراهی نمایید.    
+ نوشته شده در  شنبه 22 مهر 1396ساعت 16:00  توسط ehsan 

تاثیرات بناهای تاریخی بر اجاره آپارتمان مبله در تهران - قسمت دوم

با سلام خدمت شما بازدیدکنندگان گرامی وب سایت نظام مبله. امروز نیز همچون روزهای گذشته در خدمت شما عزیزان هستیم با یکی دیگر از سلسله مطالب اجاره آپارتمان مبله در تهران. همانطور که در قسمت گذشته مشاهده کردید، مبحث جدیدی پیرامون بناهای تاریخی شهر تهران را با معرفی بر شهیاد ( آزادی کنونی ) آغاز کردیم و قصد داریم تا بصورت تک به نک و در یک سلسله پست هایی تمامی این بناها را برای علاقه مندان به تاریخچه شهر تهران بررسی کرده و سپس تاثیر آن ها را بر اجاره آپارتمان مبله در تهران بررسی نماییم. همانند گذشته از شما دعوت به عمل می آوریم ما را تا انتها همراهی نمایید. در این قسمت قصد داریم تا یکی دیگر از بناهای اصیل و زیبای تهران یعنی سردر باغ ملی را بررسی نماییم. سر در باغ ملی یکی از بناهای اصیل و زیبا و بر جای مانده از دوره ی قاجاریه میباشد. امروزه این سردر به یکی از نمادهای شهر تهران بدل گشته است که هر ساله توریست های زیادی را از سرتاسر دنیا به خود جلب مینماید. این بنا در سالهای 1301 تا 1304 توسط شخصی به نام جعفرخان کاشانی بازسازی شد و به شکل امروزی خود درآمد. از نظر موقعیت جغرافیایی قرارگیری این بنا در میدان امام خمینی تهران و در ضلع شرقی وزارت امور خارجه قرار گرفته است که در منطقه 12 شهرداری تهران میباشد. پیش از بنای برج آزادی این دروازه نماد اصلی شهر تهران محسوب میشده است.  همانطور که گفته شد این سردر متعلق به دوران قاجاریه میباشد که در سالهای 1301 تا 1304 به دستور مستقیم رضا شاه پهلوی و توسط جعفر خان کاشانی و با کمک آلمانها پیش از شروع جنگ جهانی دوم بازسازی شد و پس از آن نوبت به ساخت ساختمان های و آپارتمان مبله مجاور آن رسید که آنها نیز توسط خود جعفر کاشانی بنا شد. بسیاری از آن بنا ها امروزه نیز بکار گرفته میشوند مانند بنای ساختمان وزارت امور خارجه و آپارتمانهای مبله بنا شده در اطراف آن که زمانی در میان باغ قرار داشت امروزه بعنوان اجاره آپارتمان مبله در تهران استفاده میشوند.     این سردر دارای یک گذرگاه بزرگ در وسط و دو پیاده راه در اطراف آن میباشد. در نمای خارجی این برج زیبا اشعاری از ندیم الملک، نقوش زیبای کاشی کاری شده از نقش دوشیر که تاجی در میان آنها قرار گرفته است، نقوش شیر و خورشید، تیربار و گلوله های توپ که نمادی از قدرت شاهنشاه بود به چشم میخورد. نمای داخلی این برج زیبا شامل صحنه ای از کودتای 1299 تهران میباشد ( در این کودتا تعداد زیادی آپارتمان مبله در تهران ویران گشت و بسیاری بی خانمان شدند )، نگاره ای از شمایل تمام قد سربازان قزاق به همراه مسلسل و شمایلی از فرشته ی پیروزی نیز در میان این نقوش داخلی خودنمایی میکند. تمامی گذرگاه های ورودی و خروجی که شامل 3 درب اصلی است، دارای درب های از جنس چدن میباشد که تمامی آنها توسط استاد اسماعیل کرمانی ساخته و کندکاری شده اند. گفتنی است که این اثر در تاریخ دوم اردیبهشت ماه سال 1376 به عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت گردیده است.  

اجاره آپارتمان مبله در تهران

  اگر بخواهیم در نظر ساخت و معماری این بنا را بررسی نماییم، طراح اصلی این سردر جعفرخان معمار کاشانی است. البته گفتنی است که در ساخت این بنا معماران دیگری نیز با وی همکاری داشته اند از جمله استاد اسماعیلی و استاد مقدم که در بخش کاشی کاری با استاد کاشانی همکاری داشته اند. ساخت این دروازه که در معماری و ساخت و همچنین کاشی کاری میتوان از آن به عنوان یک شاهکار هنری نام برد در آن دوران سبب رشد اجاره آپارتمان مبله در تهران بویژه در اطراف باغ ملی شد. این بنا آمیزه ای از معماری ایرانی و اروپایی است. بویژه در بخش کاشی کاری که برگرفته از کاشی کاری اصیل اروپایی است. در بخش بالایی این بنا محلی جهت دیدبانی، نقاره زنی و همچنین گذرگاهی برای عبور نیروهای نظامی طراحی و ساخته شده است.در کاشی کاری های این بنا که البته به دستور رضاخان تغییر پیدا کرد، یادبودی از کودتای سوم اسفند و فتح تهران بدست رضاخان بنا شده است. این بنا به عنوان دروازه ی ورودی به میدان مشق و آپارتمان مبله اطراف آن، که یک محوطه نظامی به همراه آپارتمان مبله که تمامی آنها در اختیار قشون بود، ساخته شد. پس از ساختن این دروازه و با پایان حکومت قاجار، این محوطه از حالت نظامی بودن خارج شد و تصمیم بر آن شد که در میان آن و بجای میدان مشق، یک پارک تفریحی برای عموم اهالی پایتخت بنا کنند. این پارک بنام پارک ملی ایران معروف شد و از این رو بود که دروازه ی مشق به نام سردر باغ ملی تغییر نام پیدا کرد. اما افسوس که این باغ چندان دوامی نداشت و پس از گذشت چندین سال درآمد از آنرا بر تفریحات مردم ترجیح دادند و تمامی زمینهای درون آن را تخریب کرند و بجای آنها آپارتمان مبله جهت اجاره آپارتمان مبله در تهران بنا کردند و همچنین چندین ساختمان دولتی از جمله ساختمان وزارت امور خارجه نیز در این میدان ساخته شد. با تشکر از حسن توجه شما عزیزان به این مطلب. امید است که این مطلب نیز همانند سایر مطالب ما مورد توجه شما عزیزان قرار گرفته باشد. لطفا با ادامه سلسله پست های بناهای تاریخی شهر تهران در روزهای آینده ما را همراهی نمایید.    
+ نوشته شده در  پنجشنبه 20 مهر 1396ساعت 23:40  توسط ehsan 

تاثیرات بناهای تاریخی بر اجاره آپارتمان مبله در تهران

با سلام. امروز نخستین قسمت از سری مطالب بناهای تاریخی تهران و تاثیر آنها بر اجاره آپارتمان مبله در تهران را بررسی خواهیم کرد و در نخستین قسمت از این سری نوشته تاریخچه برج آزادی تهران را بررسی خواهیم کرد. پس از پایان سلسله مطالب بحث و بررسی تاریخچه تهران و تاثیرات آن بر اجاره آپارتمان مبله، بر آن شدیم تا بحث جدیدی در خصوص سازه های نام آشنا و بناهای تاریخی تهران آغاز نماییم. اگر شما نیز از آن سری از دوستانی هستید که به تاریخ و بحث پیرامون سازه های باستانی علاقه مندید از شما دعوت به عمل می آوریم تا پایان ما را همراهی نمایید. برج آزادی که پیش از انقلاب اسلامی ایران یعنی سال 1357 از آن به نام برج شهیاد نام برده میشد یکی از اصلی ترین نمادهای شهر تهران محسوب میشود. در بسیاری از نقاط دنیا تهران و اصلا فراتر از آن ایران را با این نماد میشناسند. این برج زیبا در سال 1349 توسط شخصی به نام حسین امانت که معماری ایرانی کانادایی بود طرح ریزی و ساخته شد. وی از اهالی کاشان و از مادری همدانی بود و تحصیل کرده ی دانشگاه هنرهای زیبای دانشگاه تهران نیز بود. این برج زیبا پیش از دوران انقلاب اسلامی ایران و تحت نظارت دانشگاه آریامهر ( شریف امروزی ) ساخته شد و به عنوان نمادی از ایران و تهران مدرن و برای یادبود جشن های 2500 ساله شاهنشاهی و در میدان شهیاد یعنی آزادی کنونی بنا شد. وجود این برج سبب رشد چشمگیر اجاره آپارتمان مبله در تهران و بخصوص در میدان آزادی کنونی شد.  

برج آزادی در ابتدای سال 1349

  معماری این برج تلفیقی از معماری دوران هخامنشی، ساسانی و همچنین معماری اسلامی ایرانی میباشد. در محوطه ی زیرین این برج، چندین تالار بزرگ نگارخانه، کتابخانه و موزه قرار دارد. در سال 1345 طرح یک نماد برای تهران که تمامی دنیا تهران را با این نماد شناسایی کنند مطرح شد و این طرح بین چندین معمار برجسته آن دوران به مسابقه گذاشته شد. در نهایت طرح مهندس حسین امانت که در آن دوران 24 سال داشت و دانش آموخته ی جوانی از دانشگاه تهران بود برنده شناخته شد. عملیات ساخت و نقشه برداری این برج در آبان ماه سال 1349 خورشیدی آغاز گردید و پس از 28 ماه کار مداوم و شبانه روزی در 24 دی ماه سال 1350 به نام برج شهیاد ( آزادی امروزی ) به بهره برداری رسید. در روز افتتاحیه این برج تمامی افرادی که در اطراف آن آپارتمان مبله اجاره کرده بودند حضور داشتند. شخص محمد رضا شاه پهلوی به همراه همسرش فرح پهلوی نیز در مراسم افتتاحیه این برج حضور داشتند. همچنین یکی از اتفاقات بسیار مهم که در روز افتتاحیه افتاد رونمایی از منشور حقوق بشر کورش کبیر برای نخستین بار در این مکان بود. این منشور برای مدتی در این مکان در معرض دید عموم قرار داشت.     در ابتدای انقلاب اسلامی ایران و در سال 1357 بسیاری از تجمعات ضد حکومتی در این میدان که در آن دوران از شکوه خاصی برخوردار بود و نام بزرگترین میدان جهان را بر آن گذاشته بودند برگزار میشد. پس ار پیروزی انقلاب اسلامی در ایران نام این میدان را از شهیاد به آزادی تغییر دادند. بر طبق نظر سنجی های انجام شده از مردم در میان ادوار مختلف بسیاری این برج را نماد تهران میداند. این نظر سنجی بین برج میلاد تهران و برج آزادی بوده است. بسیاری از افرادی که در آن زمان بصورت اجاره آپارتمان مبله در تهران سکونت داشتند ترجیح میدانند خانه ی آنها رو به سوی این برج زیبا باشد تا از منظره ی زیبای آن لذت ببرند. همانطور که توضیح داده شد معماری این برج تلفیقی از معماری هخامنشی، ساسانی و اسلامی ایرانی است. این بنای عظیم و زیبا دارای 2 راه پله و 286 پلکان به همراه 4 آسانسور میباشد. طول این بنا 63 متر، ارتفاع آن از سطح زمین 45 متر و ارتفاع از کف موزه های زیرین آن 5 متر میباشد. گفتنی جهت ساخت این برج 46 هزار قطعه سنگ بریده شده و برای ساخت آن بکار گرفته شده است. در میان این بنا یک قوص وجود دارد که نمادی از که این قوص نمادی از طاق کسری یکی از آثار دوره ی پیش از اسلام و ساسانی میباشد. قوص بالایی آن یک قوص شکسته است که از دوران بعد از اسلام . نفوذ اسلام در ایران الهام گرفته شده است. دو طبقه ی داخلی این برج یکی بالای قوص اصلی و دیگری زیر گنبد میباشد که هردوی این طبقه ها با اسانسوری که در برج قرار داده شده است قابل دسترسی میباشد. نقش های داخلی این برج را میتوان تلفیقی از سنت و مدرنیته دانست. به گفته خود طراح این برج یعنی حسین امانت، معماری داخلی آن از مسجد شیخ لطف الله اصفهان الهام گرفته شده است. تنها تفاوت اصلی آن با مسجد شیخ لطف الله هندسه ی دایره ای گنبد است که در این جا تبدیل به بیضی شده است.  

اجاره آپارتمان مبله در تهران

  متاسفانه در سالهای اخیر و از سال 1392 خورشیدی، اوضاع این برج نابسامان شده است. هرکس مسئولیت نگهداری و ترمیم این برج که در میان آثار ملی ایران ثبت رسمی شده و یکی از مهمترین نمادهای تهران میباشد را بر گردن دیگری انداخته و به زودی و متاسفانه باید شاهد افول و تخریب این بنای زیبا باشیم. با تشکر از حسن توجه شما به این مطلب. از شما تقاضا داریم ضمن بیان نظرات و پیشنهادات در خصوص اجاره آپارتمان مبله در تهران، از سایر مطالب و آموزشهای ما نیز دیدن فرمایید. باتشکر     
+ نوشته شده در  چهارشنبه 19 مهر 1396ساعت 15:09  توسط ehsan 

قسمت چهاردهم تاریخچه اجاره آپارتمان مبله در تهران

با سلامی گرم خدمت شما دوستان و بازدیدکنندگان عزیز وب سایت نظام مبله. بار دیگر با شماییم با یک مطلب جالب و خواندنی از سلیله مطالب تاریخچه شهر تهران. امیدواریم آنچنان که در نوشته های گذشته ما را همراهی کردید اینبار نیز ما را همراهی نمایید. همانطور که در قسمت های گذشته مشاهده کردید، رضا شاه جهت عمران و آبادانی تهران گامهای بسیار موثر و مفیدی برداشت و در این سالها بود که تهران شروع به رشد کرد و به یکی از قطب های اصلی اجاره آپارتمان مبله در تهران تبدیل شده بود. همچنین گفته شد که این رویه تا سال 1348 و روی کار آمدن محمدرضا شاه پهلوی ادامه پیدا کرد . با روی کار آمدن پسر ( محمدرضا ) مقداری از سرعت این پیشرفت ها به سمت رشد و مدرنیزه شدن کاهش پیدا کرد. در زمان حکومت محمدرضا شاه پهلوی طرحی به نام طرح 1348 ( سیزده چهل و هشت )، به تصویب رسید و در این طرح قرار شد که محله ی جدیدی در تهران جهت انجام امور سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و حکومت داری افتتاح گردد. این محله باید طوری انتخاب میشد که به دور از محل زندگی مردم عادی در پایتخت باشد تا هم مزاحمتی برای افراد عادی ایجاد نکند و هم افرادی که در تهران چه بصورت صاحب خانه در آپارتمان مبله و چه بصورت اجاره آپارتمان مبله در تهران در این شهر ساکن بودند، برای آنها مزاحمتی ایجاد نشود. در ابتدا و پس از بررسی های گسترده ای که توسط کارشناسان داخلی و خارجی در آن دوران انجام شده بود،محله ی عباس آباد تهران را به عنوان یک محله ی مناسب جهت  ایجاد این منطقه در نظر گرفتند. این منطقه یک منطقه بی نظیر و دارای بهترین نقطه از نظر آب و هوایی و 554 هکتار وسعت که در شمال شهر تهران و در منطقه شمیرانات قرار گرفته بود.     در این طرح بی نظیر و پر هزینه ساخت ساختمان های بلند و همچنین فضای سبز شیک در اطراف آنها پیش بینی شده بود. هدف از ایجاد این بخش از شهر دو چیز عنوان شده بود. نخست اینکه یک مرکز در دسترس همگان حهت انجام امور سیاسی و اداری داشته باشیم اما ایجاد یک مرکز به تنهایی ملاک ساخت این بخش از شهر نبود بلکه محمدرضا پهلوی درنظر داشت مرکزی ایجاد کند که نمادی از تجمل و تجدد در پایتخت ایران یعنی تهران که در آن زمان در خاورمیانه تک بود شود. ساخت این مجموعه نه تنها به ساخت و ساز و سیاست داخلی و امور گردشگری رونق بخشید بلکه تمامی افرادی که قصد سفر به تهران را داشتند ترغیب به اجاره آپارتمان مبله در تهران و اقامتی چند روزه و یا حتی چند ماهه در پایتخت زیبای ایران میکرد. سطح زیر بنای این بناها نمیبایست از 199 هکتار کمتر میشد و در میان تمامی این بناها فضاهای سبز شیک به همراه راههای ارتباطی جهت عبور و مرور راحت درباریان، سفرای خارجی و مهمانان ساخته شد. در میان این بناهای عظیم میدانی به بزرگتر از میدان نقش جهان در اصفهان ساخته شد. این میدان به محلی جهت برگذاری جشن های شاهنشاهی و ملی میهنی تبدیل شده بود و در تمامی ساختمانهای مهم نظیر بانکها، سفارت خانه ها و وزارت خانه ها در اطراف این میدان قرار داشت. در ضلع جنوبی این بناهای بسیار عظیم یک بخش به مکانی جهت ساخت آپارتمان مبله تبدیل شده بود. این آپارتمان ها که به دو صورت مبله و غیر مبله رهن و اجاره آپارتمان مبله داده میشدند مخصوص میهمانان شاه و سفرای خارجی که به این محل مراجعه میکردند بود.  

اجاره آپارتمان مبله در تهران

  در سوی دیگر این مجموعه قسمتی قرار داشت که به فعالیت های فرهنگی و هنری و همچنین تفریحی اختصاص داشت. مکانهای نظیر موزه ها، کتابخانه ها، نمایشگاهها و سالنهای پذیرایی جهت پذیرایی و  بزرگداشت میهمانان در این مکان قرار داشتند. اگرچه ساخت و ایجاد این پروژه جهت بهبود اوضاع شهری بسیار مورد اهمیت بوده و هست، اما در آن دوران خود محمدرضا پهلوی جهت ساخت این مجموعه با این عظمت آمادگی لازم چه از لحاظ مالی و چه لحاظ توان داخلی را نداشت و همین فقدان تبدیر و آگاهی دولت در امور ساخت پروژه ی شهستان سبب شد این پروژه با مشکلی جدی روبرو شده و در نهایت به شکست منجر شود. با تشکر و سپاس ار حسن توجه شما دوستان و عزیزان به این سری از پستهای ما در خصوص تاریخچه اجاره آپارتمان مبله در تهران. تا کنون تاریخچه ی تهران را در عصر و دوران پیش از انقلاب اسلامی بررسی کردیم. در قسمت های بعدی سعی ما بر آنست که تاریخچه ی شهر تهران و آپارتمان مبله در تهران پس از انقلاب اسلامی ایران را بررسی نماییم. از حسن توجه شما بسیار سپاسگذاریم.    
+ نوشته شده در  دوشنبه 17 مهر 1396ساعت 1:36  توسط ehsan 

قسمت سیزدهم تاریخچه اجاره آپارتمان مبله در تهران

باسلام خدمت شما بازدیدکنندگان گرامی وب سایت نظام مبله. همانطور که در بخش های گذشته مشاهده کردید بحثی پیرامون پیشرفت های تهران و اجاره آپارتمان مبله در تهران در عصر پهلوی ( رضاخان ) را بررسی کردیم. در این پست قصد داریم تا به ادامه این موضوع بپردازیم. از علاقه مندان دعوت میشود تا پایان ما را همراهی نمایند. همانطور که در بخش گذشته گفته شد رضاخان جهت توسعه و گستزش شهر تهران اقدام به تعریض معابر تهران کرد. کوچک بودن خیابانها و معابر شهر تهران به همراه وجود حصاری بلند و طولانی در اطراف شهر تهران سبب میشد تا داد و ستد و معاملات و همچنین گسترش شهر سازی و آپارتمان مبله در تهران کاهش پیدا کند. از این رو رضا خان تصمیم به تخریب این دیوار و حصار اطراف تهران گرفت و در سال 1311 به شکل رسمی آغاز تخریب این دیوار بود. سالها بعد خیابان کمردندی و عریضی که در اطراف تهران کشیده شده بود و رفت و آمد را به تمامی مناطق آسان تر میکرد و همچنین سبب رونق گرفتن اجاره آپارتمان مبله در تهران شده بود، جایگزین این دیوار بلند شد.   از جمله خیابانهای اصلی تهران که در آن دوران و پس از تخریب حصار اصلی تهران ایجاد شد میتوانیم از سمت شمال خیابان شاهرضا ( انقلاب )، از سمت شرق خیابان شهباز ( 17 شهریور کنونی )، از سمت غرب 30متری نظامی ( خیابان کارگر امروزی ) و از سمت جنوب نیز خیابان شوش تشکیل شده بودند. این خیابان ها جزو خیابانهای اصلی تهران محسوب میشدند، از این رو کرایه و اجاره آپارتمان مبله و همچنین خرید آپارتمان مبله در این مناطق با توجه به عبور و مرور فراوان گرانتر از سایر نقاط شهر تهران بود. تهران رفته رفته رو به پیشرفت و وسعت گرفتن گراییده شد و این تا جایی پیشرفت که مساحت تهران از مرز 46 کیلومتر مربع گذشت و این در مقایسه با دوران فتحعلی شاه قاجار 11 برابر و دوران ناصر الدین شاه 5 برابر افزایش را نشان میدهد. بطور کلی میتوان گفت نقشه راهبردی پیشرفت تهران از عصر پهلوی یعنی زمان رضا خان در وزارات داخله تهیه شد و کم کم باعث رشد و بهبود شهر تهران شد. تمامی بافت قدیمی و فرسوده شهر بطور کامل از بین رفت و جای آنرا بافتهای جدیدی گرفت. محله های خیلی جنوبی تهران که اجاره آپارتمان مبله در تهران در آنها از رونق افتاده بودند بطور کامل ویران شدند. از جمله ی مهمترین این مناطق میتوانیم به محله ی سنگلج که به شکل 100% ویران شد و بجای آن پارک شهر امروزی قرار داده شد اشاره نماییم.  

اجاره آپارتمان مبله در تهران

  به جرعت میتوان تهران را تا سال 1316 بعنوان یکی از بهترین و پیشرفته ترین شهرهای منطقه به شمار آورد که یک الگوی بسیار خوب و قوی برای کشورهای منطقه و سایر شهرها محسوب میشد. تا پایان حکومت رضاشاه و از ابتدای حکومت محمدرضا پهلوی، تهران به پیشرفت و گسترش خود ادامه میداد و کم کم با کاهش و افول روبرو شد. این افت و افول به دلیل ضعف در حکومت مرکزی بود که از اقتدار لازم جهت اداره ی امور کشور برخوردار نبود. این افت و افول تمامی زمینه ها را شامل میشد و از جمله مهمترین آنها میتوانیم به بازار تهران و همچنین بازار مسکن در تهران اشاره کنیم. بازار مسکل که در زمان رضا شاه رشد چشمگیری پیدا کرده بود و بویژه اجاره آپارتمان مبله در تهران گسترش چشمگیری نشان میداد، کم کم رنگ خود را باخت و از رونق آن بسیار زیاد کاسته شد. این روند و رویه تا سال 1357 ادامه پیدا کرد. در این سال تهران به یکی از مهمترین شهرهای بین المللی تبدیل شده بود. طبقه ی اشراف و درباریان خود را از مردم معمولی جدا کردند و محل زندگی خود را از میان شهر به قسمت شمالی شهر انتقال دادند. در قسمت میانی و جنوبی شهر مردم هنوز در آپارتمان مبله چه بصورت استیجاره ای و چه بصورت صاحب خانه زندگی میکردند و این درحالی بود که اشرافیان و درباریان در کاخ هایی با وسعت بسیار عظیم و بزرگ زندگی میکردند. این کوچ بزرگ که توسط درباریان و طبقه ثروتمند جامعه انجام شده بود، باعث بروز شکاف در میان مردم و تقسیم شهر به دو بخش شمالی و ثروتمند نشین و جنوبی و فقیر شد. محمدرضا شاه پهلوی قصد داشت منطقه ی شمالی تهران را با احداث یک شهر بین المللی به نام شهستان پهلوی به یک منطقه اشرافی که نمادی از اشرافی گری سران پهلوی بود تبدیل نماید که این خود باعث بروز شکاف بیشتری در میان طبقه متوسط و پایین جامعه در مقابل طبقه قوی تر میشد. طبق یک برنامه ی اصولی و شهرسازی شده تهران میبایست به 9 قطب شهری سازماندهی شده تقسیم میشد. این برنامه ریزی که از پایین رشته کوههای البرز و مابین شهرستان کرح در استان تهران و همچنین تهرانپارس محدود میشد، باید تا سال 1347 دارای خطوط مترو و اتوبانهای عریض به عنوان راههای مواصلاتی بین مناطق میشد. همچنین دستور داده شده بود شمال تهران و تپه های اطراف آن گل کاری و چمن کاری شوند تا محیطی زیباتر و با طراوت تری به شهر بخشیده شود.    
+ نوشته شده در  يکشنبه 16 مهر 1396ساعت 15:41  توسط ehsan 

قسمت دوازدهم تاریخچه اجاره آپارتمان مبله در تهران

باسلام خدمت شما دوستان بازدید کننده وب سایت نظام مبله. همانطور که در قسمتهای گذشته مشاهده کردید تهران و تاریخچه اجاره آپارتمان مبله در تهران را از دوران خیلی دور تا زمان حکومت داری قاجار و صفوی و همچنین علویان در تهران بررسی کردیم. از فعالیتهای امیرکبیر در راه ساخت و ساز و سازندگی این مرز و بوم یاد کردیم و در نهایت پایان حکومت صفوی را بررسی کردیم. امروز نیز همانند سایر سلسله پستها دوران حکومت و زمامداری پهلوی پدر و پسر را بررسی کوتاهی خواهیم کرد. لطفا تا پایان ما را همراهی نمایید. دوران حکومت قاجار همانطور که در پستهای قبلی اشاره شد، یکی از دورانهای طلایی تهران در رشد و نمو اقتصادی و سیاسی بود. بطوریکه در سالهای آخر این حکومت آپارتمان مبله و اجاره آپارتمان مبله در تهران به اوج و رونق خود در سالهای اخیر رسیده بود. این سالهای طلایی زیاد دوام نیاورد و تا سال 1305 ادامه داشت. در این سال حکومت قاجار به پایان خود نزدیک میشد و سر آغازی بود بر دوران پهلوی و رضاخان. از پایان دوران حکومت قاجار و ابتدای حکومت پهلوی تهران کماکان پایتخت ایران باقی ماند. با روی کار آمدن رضاخان تغییرات عمده ای در زمینه های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در تهران بوجود آمد. در این دوران بود که ساخت های اقتصادی و تغییرات فرهنگی بیشتر به سمت غرب گروید و آغاز سرمایه گذاری خارجی در کشور بود. رضاخان با تغییرات عمده ای که در تهران و ایران بوجود آورد سبب دگرگونی های بسیاری در کشور شد. این دگرگونی ها سبب شد بازار مسکن و شهرسازی در تهران و ایران رشد چشمگیری داشته باشد و بسیاری روی به اجاره آپارتمان مبله در تهران بیاورند. از تغییرات عمده ای که رضاخان جهت تغییر اوضاع کشور بوجود آورد میتوان به احداث راه آهن سراسری، ساخت ارتش، تقویت ارگان ها و سازمانهای دولتی و ایجاد بانک ها در کشور اشاره کرد. احداث این بانک ها در سراسر کشور سبب شد تا قدرت خرید مردم در زمینه مسکن افزایش چشمگیری داشته باشد و اجاره آپارتمان مبله در تهران و همچنین قدرت خرید مردم در آپارتمان مبله افزایش یابد. این تغییرات کلی و اساسی در ساختار کشور سبب رشد چشمگیر مهاجرت ب تهران شد. از یک سو با ایجاد راه آهن سراسری حمل و نقل مهاجران به تهران ساده شده بود و از سوی دیگر رضاخان بدلیل رشد واردات و صادرات به تهران، راههای اصلی جهت جابجایی بار و مسافر از سمت شمال تهران ( جاده چالوس امروزی )، جنوب، شرق و غرب بنا کرد. با وجود این تغییرات تهران که در گذشته شهری کوچک و دارای حصاری به دور خود بود تبدیل به یک شهر مدرن و پر جمعت شده بود. حصار ها از اطراف تهران برداشته شده بودند و راه جهت احداث آپارتمان مبله در تهران و اجاره آپارتمان مبله به دلیل وجود بازرگانان متعدد و اهالی تهران هموار گشته بود. در دوران حکومت و زمامداری رضا پهلوی در تهران، بسیاری از اماکن و گذرگاههای اصلی پایتخت از جمله خیام و بوذر جهرمی عریض تر و طویل تر شدند تا تهران به شهری مدرن تر نسبت به گذشته تبدیل شود. در این دوران و در راستای مدرنیته سازی شهر تهران، بسیاری از ساختمانهای برجای مانده از حکومت های گذشته و از جمله ساختمان ارگ که میراث دوران قاجار بودند بطور کامل تخریب شدند و بجای آنها ساختمانهای مدرن، جدید و مجللی برای حکومت و سران حکومتی ساخته شد. این در حالی بود که در کنار این ساختمان های مجلل آپارتمان مبله جهت سکونت نوکران و درباریان ساخته شده بود و بصورت اجاره آپارتمان مبله در تهران در اختیار آنان قرار داده شده بود. دانشگاهها، بیمارستان پانصد تخته خوابه و استگاه راه آهن از دیگر امکاناتی بودند که در آن دوران در جنوب تهران در اختیار شهروندان قرار داده شده بود و این در حالی بود که ساختمانها و ادارات دولتی به همراه کاح سلطنت در شمالی ترین نقطه تهران که دارای آب و هوایی نسبتا مناسبی بود ساخته شده بودند.     
+ نوشته شده در  جمعه 14 مهر 1396ساعت 21:32  توسط ehsan 

قسمت دهم تاریخچه اجاره آپارتمان مبله در تهران

با سلام. امروز قصد داریم تاریخچه تهران و  اجاره آپارتمان مبله در تهران در عهد صفویان را بررسی کنیم. همانطور که در قسمت قبل اشاره ی کوچکی کردیم، رونق و آبادانی تهران از دوران شروع سلطنت صوفیان بر ایران آغاز شد. تمامی نیاکان صفوی در شهرری دفن بودند و از این رو همین امر باعث میشده تا پادشاهان صفوی از جمله شاه طهماسب یکم صفوی توجه ویژه ای به تهران داشته باشند و هر از چند گاهی به آنجا سفر کنند. شاه طهماسب دستور داد تا در اطراف شهر بارویی بنا کنند که دارای چهار دروازه و 114 برج بود. این محله ها بعد ها به نام چاله حصار و چاله میدان نام گرفتند و بدلیل همین برجهای بلند و دروازه های عظیم بود که امنیت در این مناطق به بالاترین میزان در بین تمامی مناطق شهر تهران را داشت از همین رو باعث میشد تا افراد بسیار زیادی این منطقه را جهت اجاره آپارتمان مبله در تهران انتخاب کنند. علت نامگذاری چاله میدان و چاله حصار این بود که جهت ساخت این حصار عظیم بدور شهر تهران از دو نقطه عمده خاکبرداری شد که این دو نقطه بصورت چاله های عظیم درآمده بودند که بعد ها به نام چاله میدان و چاله حصار نامگذاری شدند. محدوده ی داخلی این حصار به همراه آپارتمان مبله ای که در آن قرار داشت حدود 4هزار متر مربع تخمین زده شده است. فضای اطراف این حصار که در آن دوران همگی شامل باغات و کشتزارهای وسیعی بودند، امروزه به محدوده ی شهر تهران تبدیل شده اند. باغها ویران گشته و بجای آنها آپارتمان مبله ساخته شده است. این زمین ها که آن روزها محل کشت و کشاورزی بسیاری از افراد بوده است امروزه با گسترش شهر نشینی این شغل ها جای خود را به اجاره آپارتمان مبله در تهران داده است. پس از گذشت چندین سال از پیشرفت های چشمگیر تهران، خاندان صفوی تصمیم به تقل مکان از تهران به قزوین و سپس به اصفهان کردند که این خود سبب پست رفت روز افزون شهر تهران و گسترش افول در این شهر شد. بطوریکه شهر نشینی رو به افول رفت و اجاره آپارتمان مبله در تهران نیز جایگاه اصلی خود را از دست داد. بی توجهی شاه عباس اول به تهران نیز خود یکی از عوامل مهم در افول شهر تهران بود. شاه عباس اول در سال 998 هجری وارد جنگ با ازبک ها شد که همین جنگ سبب صرف منابع بسیار زیاد برای آن گردید و این خود یکی از مهمترین عوامل کاهش رشد شهر تهران به شمار میرفت.    

+ نوشته شده در  دوشنبه 3 مهر 1396ساعت 19:41  توسط ehsan 

قسمت نهم تاریخچه اجاره آپارتمان مبله در تهران

باسلام. پس از بررسی خطوط حمل و نقلی در تهران و بررسی تاثیران این خطوط حمل و نقل بر اجاره آپارتمان مبله در تهران ، حال نوبت به آن رسیده است که رسوم سنتی و باورهای کهن مردم تهران را بررسی کنیم. بهتر است ابتدا تهرانی را تصور کنیم که در شمال شهر ری واقع شده است و همانطور که در بخش های پیشین هم گفتیم دارای باغات میوه و فضاهای سرسبز و بسیار زیبا به همراه آب فراوان، چشمه های جوشان و آب و هوایی خوش است. پس از آنکه شهر ری مورد حجوم و حمله ی مغولان قرار گرفت و بسیاری در آن زمان آپارتمان مبله خود را از دست دادند، بسیاری جهت تغییر مکان خود اقدام کردند و به شهرها و روستاهای اطراف شهر ری کوچ کردند. از جمله مهمترین شهرهایی که این افراد به آنجا کوچ کردند میتوانیم به تهران اشاره نماییم. پس از این کوچ عظیم، جمعیت تهران بطور چشمگیری افزایش پیدا کرد. این جمعیت بسیار زیاد که خیل عظیم آنها مردمان شهر ری بودند نیاز به آب فراوان که در آن زمان به ازدیاد در تهران وجود داشت و غذا به همراه مسکن بودند. عده ای که توان تامین مالی خرید مسکن را داشتند، برای خود و خانواده شان مسکن تهیه کردند ولی تعداد دیگری که توان خرید مسکن را نداشتند به اجاره آپارتمان مبله در تهران روی آوردند و در همان دوران بود که کرایه منزل افزایش چشمگیری پیدا کرد. تا به این قسمت تهران را دوران صفوی بررسی کردیم. حال پس از فروپاشی صفویان و پس از پایان یافتن این کوچ عظیم به تهران، حکومت افشاریه به روی کار آمدند. این دوران را میتوان به عنوان یک دوران افول برای تهران نامید. افشاریان بخصوص در زمان نادر شاه افشار که مشهد را پایتخت خود انتخاب کرده بود، باعث شد که تهران اهمیت ثانویه نسبت به دوران ماقبل خود پیدا کرده باشد. حکومت افشاریان در سال 1253 در ایران به قدرت رسیدند که در همین دوران بود که باعث کاهش چشمگیر اجاره آپارتمان مبله بخصوص اجاره آپارتمان مبله در تهران شده بود. این دوران تا زمانی ادامه پیدا کرد که میرزا قلی خان فرزند ارشد نادر شاه افشار به قدرت رسید.      

+ نوشته شده در  دوشنبه 3 مهر 1396ساعت 19:38  توسط ehsan